Gazdaság

2015.12.15. 15:28

Álláskeresés decemberben

<strong>Bár a decembert elvileg holtidőszak jellemzi, azonban az amerikai <a title="Forrás" href="http://theundercoverrecruiter.com/keep-up-job-search-holiday-season/" target="_blank">Theundercoverrecruiter.com</a> szerint nem szabad veszni hagyni ezt a hónapot sem. Az év végi időszak igazából a legmozgalmasabb, tökéletes időszak az álláskereséshez.

Bár a decembert elvileg holtidőszak jellemzi, azonban az amerikai Theundercoverrecruiter.com szerint nem szabad veszni hagyni ezt a hónapot sem. Az év végi időszak igazából a legmozgalmasabb, tökéletes időszak az álláskereséshez.Újév, új kezdet, új munkahely?

Íme néhány érv, miért jó Decemberben állást keresni.

Kisebb a verseny

Sok álláskereső hisz abban a sztereotípiában, hogy ilyenkor nincs értelme állást keresni. Pontosan ezért a te lelkesedésed ne hagyjon alább, hanem keress és jelentkezz ugyanolyan lendülettel, mint korábban. Minél kevesebb a jelentkező, annál nagyobb az esély, hogy te kapod meg álmaid állását. Ráadásul ilyenkor megnövekszik a felmondások száma is, őket pedig pótolni szükséges.

Az álláspiac nem áll meg

Egy vállalkozás számára az ünnepi időszak nem a lazsálásról szól, sőt a legtöbb helyen ilyenkor van a legnagyobb hajtás. A munkaerő felvétel független attól, hogy az év mely időszakában járunk. Számos vállalat már ilyenkor véglegesíti a következő évben kitűzött célok eléréshez szükséges új dolgozókat.

Maradj az álláskeresői körforgásban

Ha az ünnepek alatt abba hagyod a keresgélést, nehéz lesz újra felvenni a ritmust majd. Azonban, ha ugyanolyan lelkesedéssel kutatsz tovább, a kitartó lendületednek köszönhetően nem maradsz le egyetlen lehetőségről sem.

A karácsonyi összejövetelek rejtett lehetőségei

Vacsora meghívások, karácsonyi bulik, sosem tudhatjuk melyik összejövetel hat kedvezően a karrierünkre. Ilyenkor mindenki a tanulmányairól, munkájáról beszél, könnyen megtudhatunk olyan információkat, amelyek hasznosak a karrierépítés tekintetében.

Ápold a meglévő kapcsolatokat

Remek lehetőség egy karácsonyi üdvözlet küldése azoknak, akikkel régen beszéltél. Bátran küldj jó kívánságokat tartalmazó e-mailt, mely aláírásában akár a LinkedIn profilod is szerepelhet. Még az is lehet, hogy egy új állás kerül a fa alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!