Gazdaság

2015.04.20. 10:37

Hogyan fejezz be egy angol nyelvű motivációs levelet úgy, hogy behívjanak az interjúra?

<strong>Hatékony angol nyelvű motivációs levelet írni a pályázók többsége számára nem könnyű feladat. A motivációs levél kihívás és lehetőség is egyben.

Hatékony angol nyelvű motivációs levelet írni a pályázók többsége számára nem könnyű feladat. A motivációs levél kihívás és lehetőség is egyben.

Hiszen ez alapján dönti el az interjúztató, hogy behívja-e a pályázót az interjúra, vagy sem! Ezért a motivációs levélnek kell meggyőznie őt, hogy készségeid és szakmai tapasztalatod alapján mindenképp érdemes személyesen is megismernie téged, mert te lehetsz az a személy, akire a cégnek szüksége van.

A motivációs levél megírásának a legnehezebb része a befejezés. Ez a rész kell, hogy a legerősebb és legemlékezetesebb legyen, hiszen ez a rész marad meg leginkább az olvasóban. Ugyanakkor az sem jó, ha túlzottan magabiztosnak tűnsz. Például az

“I look forward to hearing from you,” befejezés hatékony, ha levelet írsz, a hatékony motivációs levélhez azonban nem ideális.

 

Írok 4 olyan kifejezést, amely alkalmas arra, hogy felhívja rád a figyelmet és megkülönböztessen téged a többi pályázótól:

1. “If I am offered this position, I will be ready to hit the ground running and help ABC Company exceed its own expectations for success.” 

Ezzel a kifejezés lelkesedést viszel a motivációs leveled végébe. A munkáltatók keresik azokat a jelölteket, akik „mindent beleadnak” (“hit the ground running”), ezért ez a kifejezés felkelti az érdeklődést irántad. A munkáltató pedig kíváncsi lesz, hogy mi mindent tartogathatsz még a cég számára.

2. “I am very excited to learn more about this opportunity and share how I will be a great fit for ABC Corporation.” 

A hatékony befejezés lelkesedést és magabiztosságot sugall. A munkáltatónak azt kell éreznie, hogy téged mindennél jobban vonz a lehetőség, hogy az ő cégénél dolgozz. Ez a kijelentés azt illusztrálja, hogy már vannak ötleteid is, hogy hogyan tudnád a készségeiddel támogatni a cég munkáját.

 3. “I believe this is a position where my passion for this industry will grow because of the ABC opportunities you provide for your employees.” 

Mindig tanácsos már a motivációs levélben kifejteni, hogy miért lenne vonzó számodra, ha az adott cégnél dolgozhatnál. Szintén demonstrálod, hogy lelkes vagy és hogy szeretnél a cég részévé válni.

 4. “I would appreciate the opportunity to meet with you to discuss how my qualifications will be beneficial to your organization’s success.”

Tedd egyértelművé, hogy a készségeid és szakmai tapasztalatod miatt az adott cégnek előnye származik majd abból, ha alkalmaz téged. Szintén hangsúlyozod, hogy a te célod az, hogy segítsd még sikeresebbé tenni a céget, és nem az hogy te profitálj a pozícióból.

Ne feledd, a motivációs levél befejezése marad meg a legjobban az olvasó fejében. Légy céltudatos, határozott és lelkes. Legyen világos az olvasó számára, hogy te vagy a legalkalmasabb személy a pozícióra.

Kálmán Tamás

Állásinterjú Tréner

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!