Friss hírek

2011.05.11. 19:53

Gyurcsány: zsarolás és nyílt hadüzenet az MSZP-nek - Hirszerzo.hu

<p>Kemény állításokat vágtak egymás fejéhez a szembenálló felek az MSZP, már nyolc órája tartó maratoni ülésén, amelyen a Gyurcsány-kérdés a téma. A Hirszerzo.hu egy neve elhallgatását kérő résztvevőtől úgy értesült, hogy a volt kormányfő az őt élesen bíráló képviselőtársai előtt jelezte a frakciónak, hogy ő osztja a pénzt a párton belül.</p>

A portál úgy tudja, hogy a volt miniszterelnök három dologra figyelmeztette a képviselőket: hogy továbbra is jelentős támogatások felett rendelkezik, okkal vette át a pártalapítvány vezetését, illetve az állította, hogy az MSZP alapszervezeteinek többségében az ő emberei ülnek már. Információik szerint Gyurcsány Ferenc azt is elismerte, hogy a pártszavazási kezdeményezésével demonstrálni akarta az MSZP-n belül és kívül, hogy mekkora többsége van.

A Hírszerzőnek nyilatkozó szocialista képviselők szerint a frakciótagok többsége még ha nem is örült neki, de elhitte, amiket Gyurcsány állított.

Az elnökséggel és a választmányi vezetőkkel kiegészített frakcióülést elsősorban azért hívták össze, mert az MSZP-ben jelentős feszültségeket gerjesztett az elmúlt hetekben a korábbi miniszterelnök pártszavazási kezdeményezése, illetve a múlt pénteki Bloomberg-nyilatkozata, melyben azt mondta, hogy a szocialisták nem újulnak meg 2012 végéig, akkor "zöldmezős beruházással" új pártot alapít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!