Friss hírek

2011.04.28. 15:32

Tisztességtelen a kormányrendelet a Jobbik szerint

<p>A tiszavasvári csendőrség a kormányzati intézkedések célpontja - mondta Volner János, a Jobbik frakcióvezető helyettese sajtótájékoztatóján, amelyen Büntető Törvénykönyv szigorítására reagált. Véleménye szerint a kormány azzal, hogy büntetné azokat, akik egyenruhában, felhatalmazás nélkül akarják fenntartani a közrendet, csupán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait akarja lehetetlen helyzetbe hozni.</p>

A tervezet nevetséges mivel nem mondták meg egyértelműen mit értenek gárda-egyenruha alatt, így akár az is börtönbe kerülhet, aki az utcán mellényt visel - mondta Volner János. Szerinte a beadvány egyáltalán nem tesz eleget az érthetőség követelményeinek és az együttműködési kötelezettséget sem definiálja kellőképpen. A kormány olyan látszatot próbál kelteni, mintha az együttműködési szándék az egyesület részéről nem valósult volna meg - vélte a frakcióvezető-helyettes. Elmondása alapján azonban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai minden esetben bejelentik szolgálataik ellátását a rendőrségnek, és inkább a rendőrség az, aki elzárkózik az együttműködéstől.

Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere úgy vélte, az emberek körében megfigyelhető közöny a legnagyobb probléma a városban. Úgy gondolja, hogy a be nem jelentett lopások miatt a bűnözés akár a többszöröse is lehet, mint amiről hivatalosan tudni. A jobbikos polgármester ezzel indokolta, hogy a közterületeken csendőrökkel próbálják pótolni a rendőröket.

A Büntető Törvénykönyv tervezett módosítása szerint százezer forintra büntethetik a jövőben azt, aki jogszabályi felhatalmazás nélkül, egyenruhában igyekszik fenntartani a közrendet. Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője tegnap arról beszélt, hogy a kormány megállítja az "egyenruhás bűnözőket".

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!