Friss hírek

2011.04.29. 14:48

Egy időre hiánycikk lett a Rivotril

<p>Hiánycikk lett az elmúlt hetekben a Rivotril a hazai gyógyszertárakban. A gyógyszerhiány azután alakult ki, hogy majdnem egy hónapja leégett egy törökbálinti gyógyszerraktár. Mivel a gyógyszereket nem Törökbálinton gyártották, csak tárolták ezért a gyártó Roche-tól kell igényelnie a gyógyszerraktárnak további készítményeket. Az erős nyugtató, görcsoldó szert epilepszia, szorongásos tünetek, pánikbetegség esetén használják, de drogfüggők is élnek vele.</p>

A probléma az, hogy a külföldi gyógyszergyár nem folyamatosan gyártja minden készítményét, így az erős Rivotrilt sem, hanem szakaszosan egy-egy gyógyszerre fókuszálva gyártanak le bizonyos mennyiséget- mondta el Horváth - Sziklai Attila, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság(GYGSZB) szakmai titkára a Független Hírügynökségnek. Elmondása szerint a probléma megoldása ideiglenesen az lehet, hogy a Rivotrilhoz hasonló hatóanyagú gyógyszerkészítményekkel helyettesítik a korábban felírt gyógyszereket. Azt is hozzátette, hogy az ellátásban nincsen fennakadás, és hogy a Roche aktivitásán múlik, mikor szállítanak újabb gyógyszereket.
 
A Roche hazai kommunikációs vezetője megerősítette a gyógyszerhiányt, hozzátéve, hogy a 0,5mg-ös Rivotril hétfőtől kapható lesz a patikákban, viszont a 2mg-os Rivotril-ra még néhány hetet várni kell. Folyamatosan érkeznek a szállítmányok- tette hozzá Gáborjáni - Polgár Bernadett.
 
Azt is elmondta, hogy a gyógyszerraktárakban onkológiai, és hematológiai gyógyszerek is voltak, amelyek megsemmisültek a néhány héttel ezelőtti tűzben, és ezeknek a beszerzése elsőbbséget élvezett. A gyógyszerek behozatalához szükséges engedélyeket beszerezték, így folyamatos a gyógyszerek beérkezése Magyarországra.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!