Friss hírek

2011.03.03. 16:26

Csaknem 220 ezren kattintottak eddig a szigoriuantitkos.hu oldalra az interneten

<p>Eddig majdnem 220 ezer egyedi látogató kereste fel a szigoruantitkos.hu internetes portált, amely március elsején indult.</p>

A weboldalon a Kádár-rendszer belügyminisztériumának szigorúan titkos (szt) állományú tisztjeiről és azok tevékenységéről találhatóak adatok, dokumentumok. A kutatást a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetésével készítette Ungváry Krisztián történész Boér Zoltánnal és Fráter Olivérrel.

A honlap március elsején 12 órakor indult. Március 2-án éjfélig csaknem 220 ezer látogató kereste fel a szigoruantitkos.hu-t. A felhasználók átlagosan 12-13 percet töltöttek az oldalon, ami alatt átlagosan 24 szt-tiszt adatait tekintették meg. A honlapot elsősorban Magyarországból keresték fel, de sokan látogatták meg Németországból, az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Ausztriából és Romániából is. Az oldal a legintenzívebb időszakban percenként 8500 csatlakozást fogadott - közölték csütörtökön a hódmezővásárhelyi önkormányzatnál.

A szigoruantitkos.hu oldalon az szt-tisztek tevékenységét, feladatait összegző tanulmány mellett 668 SZT tiszt személyi adatlapja tekinthető meg, a "dokumentumok" menüpontban pedig korabeli belügyminisztériumi parancsokat, értekezletek összefoglalóit, jelentéseket, munkaterveket ismerhetnek meg az érdeklődők. A honlapot a kutatók folyamatosan frissítik.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!