Friss hírek

2011.01.24. 16:53

Világos választ vár Moszkva a NATO-tól az európai rakétavédelmi rendszerről

<p>Az orosz államfő szerint Moszkva egyértelmű választ vár a NATO-tól arra, hogy mi lesz Oroszország szerepe az európai rakétavédelmi rendszerben. Dmitrij Medvegyev azt mondta hétfőn: tudni akarják, hogy telepít-e az Észak-atlanti Szövetség atomfegyvereket Európába, ha nem jön létre megállapodás közte és Oroszország között.</p>

Medvegyev a NATO-ban akkreditált orosz nagykövettel, Dmitrij Rogozsinnal folytatott megbeszélésén, amelyet az állami tévé közvetített, kijelentette: "Meg kell érteniük partnereinknek, mi nem akarunk közös játékszereket, amelyekkel eljátszhatunk a NATO-val, Oroszország megfelelő védelmét viszont nagyon is akarjuk. Ez nem valami vicc. Azt várjuk NATO-partnereinktől, hogy adjanak egyértelmű választ."

Medvegyev közölte: "Ha Oroszország nem kap megfelelő szerepet Washington és szövetségesei európai rakétapajzsában, úgy Moszkva kénytelen lesz saját rakétavédelmi rendszert telepíteni a létező problémákra adandó válaszként".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!