Friss hírek

2011.01.25. 15:53

Szeszcsempészeket fogtak el a NAV pénzügyőr nyomozói

<p>Egy autó átalakított tankjában és utánfutójának vázában szállították a szeszt csempészek, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőr nyomozói a napokban fogtak el Akasztón. Mint kiderült, a csempészek a kocsi üzemanyagtartályát alakították át, az utánfutónak pedig a vázszerkezetébe rejtették a szeszt. A szerb csempészek és a magyar orgazda akár két évet is kaphatnak.</p>

A NAV keddi közleménye szerint egy akasztói tanyán érték tetten a két szerb és egy magyar férfit, amint éppen csempészett szeszt fejtettek le egy autóból és a hozzákapcsolt utánfutóból.

A gyanútlan csempészek szerszámokkal és szivattyúval felszerelkezve éppen az utánfutó bontását kezdték volna el, amikor a nyomozók megjelentek. Az üzemanyagtankból 80, az utánfutó üreges vázszerkezetéből pedig 50 liter tiszta szesz került elő. Szesz volt a házban is, azzal együtt 250 liter, egymillió forint értékű, Szerbiából szabálytalanul behozott tiszta szeszt foglaltak le.

A szerbek ellen csempészet, a magyar társuk ellen jövedéki orgazdaság miatt indult eljárás. Az átalakított kocsit és utánfutót lefoglalták. A gyanúsítottak akár két évet is kaphatnak tettükért, ha a bíróság elítéli őket, de másfél millió forint jövedéki bírságot mindenképpen fizetniük kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!