Friss hírek

2011.01.03. 13:56

Megszűnik a kilenc hónapos várólista az ultrahangos vizsgálatoknál Székesfehérváron

<p>Újra indul ultrahangos diagnosztikai vizsgálat a belvárosban, Székesfehérváron. A vizsgálat szakemberhiány miatt csak a központtól távol lévő kórházban volt elérhető több hónapig. A kilenc hónapos várólisták megszűnnek mostantól, mert a család-és nővédelmi központban havonta 600 vizsgálatot el tudnak végezni.</p>

Most heti húsz órában két új szakorvos végzi a vizsgálatokat, de még ebben a hónapban 30 órára nő a rendelés ideje. Egy új 10 milliós gépet is beszereznek a közeljövőben a régi elavult helyett- mondta sajtótájékoztatón Östör Annamária, az egészségüggyel kapcsolatos feladatkörök tanácsnoka.

A főorvos nyugdíjba vonulása, vagyis október óta szünetelt az ellátás. Az új rendelés nélkül, aki ultrahangra kért volna időpontot, az csak szeptemberre kapott volna. Minden alapellátásnál szeretnének ilyen előrelépést - hangsúlyozta Cser-Palkovics András, polgármester.

A vizsgálathoz háziorvosi beutaló kell. A 0622- 316-154, a 0622- 505-167, és a 0620-2696-189-es számokon lehet időpontot kérni. A szívultrahang kivételével valamennyi ultrahangos vizsgálatot elvégezik, a szívdiagnosztikai vizsgálatok maradnak továbbra is a kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!