Friss hírek

2011.01.07. 17:12

Megszűnik a belvízvédelmi készültség Észak-Dunántúlon

<p>Péntek este 18 órától megszűnik a másodfokú belvízvédelmi készültség a Hanságban a Rábca-menti, a Kapuvár-Hansági és a Fertő tó-menti belvízvédelmi szakaszokon. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a kedvezően alakuló belvízszint miatt döntött a megszüntetés mellett.</p>

A belvízvédelmi készültség megszüntetése mellett ugyanakkor elsőfokú vízminőség-védelmi kárelhárítási készültség van érvényben a Keszeg-éren, mert csütörtökön Csornán egy teherautó tartálya elrepedt és nagy mennyiségű állati vér folyt az úttestre, majd onnan a csapadékelvezető rendszerbe jutott.

Az elsődleges információk szerint jelentősebb szennyezés nem érte a csatornát és így az élő vizeket sem. A vérrel kevert csapadékvíz péntekre elérte a Büdös-árkot, vörösre színezve annak színét, de a Keszeg-eret jelenleg nem veszélyezteti - tájékoztatott Janák Emil, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A kárelhárítást a csornai önkormányzat pénteken megkezdte, a szennyezett vizet a Büdös-árokból a szennyvíztisztító telepre juttatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!