Friss hírek

2011.01.20. 10:47

Márffy Ödön kamaratárlat a Kass Galériában

<p>A nyilvánosság számára eddig ismeretlen, tárlaton még nem látott Márffy-litográfiákat nézhet meg a közönség a szegedi Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti kiállítóhelyén, a Kass Galériában. A közgyűjtemény saját tulajdonában lévő grafikák mellett kiállítják Márffy Ödön 1930-ban festett Cirkusz című ismert képét is. A kamaratárlat január 21-én nyílik és május 8-ig látogatható- tájékoztatta a Független Hírügynökséget az intézmény.</p>

A Kass Galériában nyíló kiállításon egyebek mellett látható lesz két Csinszka-portré és a Cirkusz című kép is. A tárlaton bemutatott litográfiákat a szegedi múzeum 1928-ban vásárolta meg. Ibos Éva, a tárlat rendezője elmondta, hogy a litográfia újabb divathulláma az 1920-as évekre, a magyar grafika fellendülésének időszakára tehető. Ebben az időszakban több kiadó is foglalkozott grafikák megjelentetésével és műkereskedelmével, többek között Vaszary, Csók István és Márffy Ödön mappáinak terjesztésével. Márffy kedvelt témái a vízparti lovas jelenetek, a cirkusz, a csendéletek és a finom, légies női portrék.

Márffy Ödön kamaratárlata január 21-től május 8-ig tekinthető meg a szegedi Kass Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!