Friss hírek

2011.01.11. 15:12

Közterület-felügyelők kísérik az ellenőröket több BKV-járaton

<p>A BKV ellenőrein kívül közterület-felügyelők is dolgoznak keddtől néhány fővárosi BKV-járaton. A bliccelőket akarják így hatékonyabban kiszűrni. A BKV, a Fővárosi Közterület-felügyelet és a Budapesti Közlekedési Központ közös közleménye szerint a közterület-felügyelő hivatalos személy és így igazoltathat is.</p>

Január 11-től a közterület-felügyelők is részt vesznek a jegyellenőrzésben néhány BKV-járaton. A BKV, a Fővárosi Közterület-felügyelet és a Budapesti Közlekedési Központ közös közleménye szerint erre azért van szükség, mert a BKV járatain becslések szerint az utasok 13 százaléka bliccel, ami évente átlagosan körülbelül 10 milliárd forinttal csökkenti a közlekedési cég bevételeit.

A közlemény szerint a közterület-felügyelő hivatalos személy és így igazoltathat is, így a bliccelők nem tudnak fiktív adatok bemondásával kibújni a büntetés alól. A cégek közötti megállapodás alapján január 11-től 3 hónapos próbaidőre alkalmaznak közterület-felügyelőket. Őket már kiképezték és a BKV-ellenőrökkel közösen dolgoznak majd, egyelőre csak a Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratokon és a 4-es és 6-os villamosok vonalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!