Friss hírek

2011.01.14. 17:32

Jobbik: Az Új Széchenyi Terv nincs összhangban a gazdaságpolitikai célokkal

<p>A Jobbik szerint az Új Széchenyi Terv nincs összhangban a korábban meghirdetett gazdaságpolitikai célokkal. Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a Független Hírügynökséghez eljuttatott pénteki közleményében azt írja, a most kihirdetett terv az MSZP korábbi, Új Magyarország Fejlesztési Tervének egyes elemeit veszi át. Ezen túlmenően "csupán közhelygyűjteménynek tekinthető".</p>

Az Új Széchenyi Terv beindítása kapcsán a Jobbik úgy látja, halaszthatatlan a közbeszerzési törvény módosítása. A hazai közbeszerzési eljárások ugyanis jelen formájukban a korrupció melegágyai. Az ellenzéki párt szerint ezért csak egy új törvény adhatna garanciát arra, hogy az Új Széchenyi Terv ne az arra érdemtelen vállalkozásokat részesítse előnyben. Emellett a közeszerzés reformjával több százmilliárd forinttal javulhatna a költségvetés mozgástere is, így még több anyagi forrást lehetne a gazdaság fejlesztésére fordítani.

A Jobbik a kormány által 2014-ig jelzett 300 ezer új munkahelyet túlzónak tartja, a rendelkezésére álló adatok alapján a felét látja reálisnak - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!