Friss hírek

2011.01.11. 15:12

IKSZ: Kun Béla tér helyett legyen Ronald Reagan tér

<p>Változtassák meg a kommunista diktatúra nyomait őrző utcaneveket - ezt akarja elérni a KDNP ifjúsági szervezete az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ). Stágel Bence országgyűlési képviselő, az IKSZ elnöke szerint Magyarország soros uniós elnöksége különösen rávilágít arra a felelősségre, arra a mulasztásra, hogy még mindig több száz utca és tér viseli olyan kommunisták nevét, mint például Marx, Ságvári Endre, Kun Béla vagy Münnich Ferenc. Az IKSZ keddi tájékoztatóján jelenlévő Gaal Gergely, a szervezet alelnöke azt javasolta, hogy ezeket a neveket olyan ismert művészek és politikusok neveire cseréljék, mint például Liszt Ferenc vagy az egykori amerikai elnök Ronald Reagan, illetve az elhunyt KDNP-s politikus Varga László.</p>

Gaal Gergely szerint ezeket a főleg kisebb településeken megmaradt utcaneveket csupán egy önkormányzati döntéssel meg lehet változtatni, tehát nincs szükség forrásokra. Kérdésre válaszolva hozzátette: az utcanévtáblák és a lakcímkártya-cseréknek lehet némi költsége, ehhez kormányzati segítséget kérnek majd.

Stágel Bence elmondta: a KDNP frakcióban kezdeményezni fogja, hogy azok a frakciótagok, akik önkormányzati képviselők is, javasolják településükön is, hogy utcát vagy teret nevezzenek el Varga Lászlóról, aki tavaly lett volna 100 éves.

Az IKSZ elnöke kérdésre válaszolva elmondta: már 300 bejelentés érkezett hozzájuk olyanoktól, akik kifogásolják a Való Világ című műsort. A szövetség múlt héten jelentette be nyilvánosan, hogy lakossági megkeresések nyomán arra ösztönzik az embereket, jelentsék fel a műsort a médiahatóságnál, amely reményeik szerint akár 100 millió forintra is bírságolja a "médiaszemetet sugárzó" csatornákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!