Friss hírek

2011.01.20. 14:33

Helyi termékek boltja nyílik Tokajban

<p>A tájegységre jellemző termékeket árusító bolt nyílik várhatóan február közepén Tokajban. A turisztikai célokat és a márkaépítést szolgáló üzletben a tervek szerint elsősorban nem élelmiszereket, hanem a környéken készült használati eszközöket, játékokat, ajándéktárgyakat kínálnak.</p>

A bolt nyitását a térségi Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) kezdeményezte. Nagy Júlia a Tokaj-Hegyalja mellett a Taktaközt és a Hernád-völgyét is lefedő turisztikai szervezet vezetője azt mondja, elsődleges céljuk a márkaépítés, de a boltba termékeket szállító kézműves műhelyek látogatásával a turisztikai programot is szélesíteni tudják.

Később azt is szeretnék, hogy a helyi élelmiszerek, például a tej, a hús, vagy a méz, ne hiányozzanak a Tokaj-hegyaljai vendégasztalokról. Az első mintaprojekthez, amely során a termelőtől a piacig juttatják a termékeket, az úgynevezett Svájci Alaptól nyertek támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!