Friss hírek

2011.01.11. 15:13

Felszámolják a Cerbonát

<p>Súlyos pénzügyi gondjai miatt a felszámolásról döntött a Cerbona igazgatósága, az eljárást kedden indítja el. A vezérigazgató munkaviszonya hétfőn megszűnik, helyét a felszámoló biztos veszi át. A felszámolás hatályba lépéséig a cég vezetését az Igazgatóság látja el - tudta meg a Független Hírügynökség Gosztonyi Gábor vezérigazgatótól.</p>

Gosztonyi Gábor vezérigazgató elmondta, hogy a felszámolás alatt derül ki, megmarad-e az összes alaptevékenység és a 400 dolgozó munkahelye. A Cerbona a felszámolás alatt is működik, s a társaság arra törekszik, hogy a cég márkái és termékei megmaradjanak.

A Cerbona Élelmiszeripari Zrt-nél likviditási problémák léptek fel a gabona- és lisztárak nyári radikális emelkedése miatt. A cégvezetés a finanszírozó hat bankhoz fordult, de a tárgyalások lezárása előtt az egyik felmondta hiteleit és inkasszót nyújtott be. Őt a többi bank is követte, amelynek eredményeként novemberben csődvédelmet kért a Cerbona igazgatósága és megszüntette a malom, a tészta- és extrudáló üzem működését.

Azóta befektetőt kerestek, és a termelést részben elindították, a 400 ember munkahelyét megtartották. Közben a hitelezők nem fogadták el a cég egyezségi ajánlatát, újat azonban a Cerbona nem tudott adni. Többféle befektető jelentkezett, ám a társaságot egyik sem akarta megvenni, csak az eszközöket. Mivel valamennyi üzletág eszközeire érkezett ajánlat, és a megegyezés a felszámolás alatt jöhet létre leghamarabb, ezét indítják el a felszámolást.

A gabonaalapú élelmiszereket gyártó székesfehérvári Cerbona 1988 óta van jelen van a hazai piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!