Friss hírek

2011.01.18. 12:57

Felgyújtotta magát egy férfi Egyiptomban

<p>Egyiptom - Megint felgyújtotta magát egy férfi. A fővárosban, Kairóban a kormány egyik épülete előtt öntötte le magát benzinnel a férfi - közölte egy egyiptomi biztonsági illetékes kedden. Két nap alatt ez volt a második ilyen eset az egyiptomi fővárosban.</p>

A keddi információk szerint az önmagát benzinnel leöntő és felgyújtó férfi könnyebb sérüléseket szenvedett és kórházba került.

Hétfőn szintén Egyiptomban gyújtotta fel magát egy férfi a parlament épülete előtt. Ezzel lemásolta azt a tüntetőt, aki Tunéziában locsolta le magát benzinnel. A Tunisztól körülbelül 200 kilométerre, délnyugatra lévő Szidi Buzidban december közepén egy fiatal utcai árus gyújtotta fel magát, miután a rendőrök elkobozták a standján lévő gyümölcsöket és zöldségeket. A 26 éves árus halála miatt tüntetések kezdődtek a városban.

A megmozdulások a tunéziai Tala városában másfél hete véres erőszakba csaptak át, miután a biztonsági erők tüzet nyitottak a tüntetőkre. A demonstrációk később átterjedtek az egész országra. A 23 éve hatalmon lévő államfő végül múlt pénteken Szaúd-Arábiába menekült. A tüntetők egyik fő követelése az volt, hogy Zine El Abibine Ben Ali távozzon a hatalomból.

Egyébként nemcsak Tunéziában, hanem Mauritániában és Algériában is történtek hasonló esetek. Utóbbi két országban öt ember halt meg emiatt az elmúlt napokban.

- Független HÍrügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!