Friss hírek

2011.01.25. 12:18

Élő adásban szidalmazta az egyik olasz tévé műsorát Berlusconi

<p>Undorítónak nevezte az olasz kormányfő az egyik olasz tévétársaság "Infidele" nevű műsorát, amikor hétfőn este betelefonált az élő adásba. A program a Berlusconival kapcsolatos szexbotrányok legújabb fejleményeiről rendezett vitát.</p>

A kormányfő azzal folytatta szitkozódását, hogy "kuplerájnak" nevezte a tévét, majd kijelentette: "a műsor hazugságokból indul ki, amelyeket a hitvány és undorító műsorvezető még tetéz is". Amikor a 74 éves miniszterelnök nem hagyta abba a szitkozódást, a műsorvezető "faragatlannak" nevezte, és azt tanácsolta neki: "ahelyett, hogy a tévéadásban dühöng, inkább menjen el a milánói ügyészekhez".

Az utalás a kormányfő ügyvédeinek múlt pénteki nyilatkozatára vonatkozott. Jogászai közölték, hogy Berlusconi nem jelenik meg a szexbotrányban vizsgálódó milánói ügyészek előtt. A hatóság arról akarja kérdezni a kormányfőt, hogy milyen kapcsolatban állt prostituáltakkal, köztük egy marokkói hastáncosnővel, aki 17 éves korában részt vett Berlusconi egyik partiján.

Az ügyészek szerint az olasz miniszterelnök fizetett az ifjú hölgy szexuális szolgáltatásaiért. Az olasz törvények tiltják a fiatalkorú prostituálttal folytatott viszonyt. Mind Berlusconi, mind a Ruby néven emlegetett Karima Marug tagadja a szexuális kapcsolatot. A most 18 éves nő szerint 7000 eurót (1,9 millió forintot) ajándékba kapott a férfitól.

Pártja, a Szabadság Népe hétvégi nagygyűlésének azt üzente telefonon Berlusconi, hogy nem fog lemondani. Szerinte a vele szemben eljáró nyomozók illegálisan kémkedtek utána, és az ellene felhozott vádak mögött politikai okok vannak. Ügyvédei hétfőn benyújtottak a milánói ügyészségnek egy listát azoknak a neveivel, akik részt vettek a kormányfő bulijain és igazolhatják Berlusconi állításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!