Friss hírek

2011.01.23. 11:53

"Egy csipetnyi Európa" a Mezőgazdasági Múzeumban

Kilenc európai ország legjellegzetesebb élelmiszereit ismerhetik meg a látogatók január 26-tól augusztus végéig Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Az "Egy csipetnyi Európa - A Taste of Europe" című kiállítás a nemzetek közötti különbségekre is rámutat - tájékoztatta az intézmény a Független Hírügynökséget. Egyebek mellett kiderül az is, hogy miért fontos a cseheknek a sör vagy miért a halat mutatják be nemzeti ételként a skótok. A magyarok a gabonát választották. A kiállítás mind a kilenc országban egyszerre látogatható.

Az országok valamennyien egy-egy különböző termékeket választottak bemutatásra. Az észtek a burgonyát, a svédek a tejet, a dánok a sertéshúst, a csehek a sört, a magyarok a gabonát, a portugálok az olívaolajat, a skótok a halat, a szlovénok a mézet, a finnek pedig a kenyeret mutatják be. De mindegyik mögött hasonló volt a motiváció. Hagyomány, szimbolizmus, büszkeség, tudás és export - főként ezek szolgáltak minden egyes választás alapjaként. A tárlatot mind a kilenc országban egyszerre állítják ki január 26-a és augusztus 31-e között.

A kiállítás alkalmával nemcsak kilenc európai ország legjellemzőbb élelmiszerét ismerhetik meg a látogatók közelebbről, hanem a nemzetek közötti különbségeket is. Az érdeklődők megismerhetik a táplálékok eredetét, nemzetenként eltérő felhasználását és kiderül, hogy melyik mentette meg népét az éhínségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!