Friss hírek

2011.01.11. 15:12

Bilincsben vitték el Dél-Afrikában a "nadrág nélkül vonatozás" résztvevőit

<p>A dél-afrikai rendőrség letartóztatott több mint harminc embert, akik részt vettek a hétvégi "nadrág nélküli vonatozáson" - közölte kedden a dél-afrikai gyorsvasút üzemelője. A New Yorkban idén már tízedik alkalommal megrendezett Nadrág Nélküli Metrózást követő eseményt először tartották meg Dél-Afrikában.</p>

A vasárnap megrendezett eseményen nagyjából száz dél-afrikai vett részt, akik helyi idő szerint délután három órakor szálltak fel a Gautrain gyorsvasútra, a Johannesburgtól keletre található Kempton Parkban. A vonat elindulása után egyszerre vették le nadrágjukat, hogy alsónadrágban folytassák útjukat, miközben úgy tettek, mintha semmi különös nem lenne rajtuk.

Amikor azonban egy átszállás után visszaérkeztek a Kempton Parkba, és leszálltak a vonatról, a vasúttársaság biztonsági őreivel találták magukat szemben. A résztvevők közül 34-et bilincsbe vertek, majd a kiérkező rendőrök egy közeli rendőrőrsre szállították őket. Három órán tartották őket fogva, amíg kitalálták, hogy mihez is kezdjenek velük.

Az egyik résztvevő elmondása szerint a rendőrök eredetileg a közerkölcs megsértése miatt akartak eljárást indítani ellenük, de végül elengedték őket, amikor rájöttek, nincsen bizonyítékuk a vádak alátámasztására. A letartóztatott embereket végül a vasúttársaság büntette meg. Hétszáz dél-afrikai randos pénzbüntetés kifizetésére kötelezték őket, amiért megsértették a Gautrain szabályait nadrágjuk levetésével - közölte a cég szóvivője, az AFP francia hírügynökséggel.

"Improv Everywhere" (improvizáció mindehol) nevű amerikai csoport 2002-ben rendezte meg először a Nadrág Nélküli Metrózást New York városában. Az idei, tízedik megmozduláson, a csoport becslése szerint, 3 500 ember vett részt. Az évente megrendezett eseményt idén már 24 ország ötven városában tartották meg. Letartóztatásokról csak Dél-Afrikából érkezett hír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!