Friss hírek

2010.11.02. 19:45

Viccelődött Berlusconi - tiltakoznak a melegjogi aktvisiták

<p>"Jobb a gyönyörű nőkért bomlani, mint melegnek lenni" - ezt mondta az olasz kormányfő Silvio Berlusconi kedden egy Milánóhoz közeli motorshow megnyitóján azzal kapcsolatban, hogy a napokban ismét botrányba keveredett egy fiatalkorú lánnyal való kapcsolata miatt. Az olasz melegjogi csoport, az Arcigay szerint Berlusconi jópofának szánt megjegyzése "alaptalan és vulgáris sértés a melegekre és nőkre nézve egyaránt".</p>

Az olasz ügyészség azután indított újabb vizsgálatot a miniszterelnök ellen, hogy egy tinédzser lány azt állította: tavaly fiatalkorúként pénzért hívták el egy vad partira, amelyet Berlusconi villájában rendeztek.

A lányt Karima El Mahrougnak hívják, éppen kedden töltötte be 18. életévét. Az olasz kormányfő ügyvédje tagadta, hogy Berlusconi szexuális viszonyba keveredett az akkor még fiatalkorú lánnyal.

Az olasz kormányfő ellen az a gyanú is felmerült, hogy személyesen telefonált a milánói rendőrkapitányságra annak érdekében, hogy a lányt vádemelés nélkül eresszék szabadon - miután tetten érték lopás közben. Berlusconi szerint "szolidaritásból" intézkedett a lány sorsa iránt.

Olaszország korábbi korrupcióellenes bírálója, az Értékek Olaszországa nevű ellenzéki párt vezetője, Antonio Di Pietro szerint a folyamatosan macsót játszó Berlusconi "még a kőkorszakban él".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!