Friss hírek

2010.11.18. 12:05

Ukrán-magyar bűnszervezetet számolt fel a vám- és pénzügyőrség - tizenhatan előzetesben

Cigarettacsempészetre és értékesítésre specializálódott bűnszervezetet számoltak fel a vám- és pénzügyőrség és a rendőrség munkatársai. A nyomozók egy évig tartó felderítési munkája eredményeképpen csütörtök hajnalban egyszerre 15 helyszínen tartottak házkutatást, 11 ember került előzetes letartóztatásba, egy pedig őrizetbe - tudatta közleményben a Független Hírügynökséggel Sipos Jenő ezredes, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

A bűnszervezet - azóta is előzetes letartóztatásban lévő - öt tagját már korábban elfogták a pénzügyőrök: ők május és szeptember között, csaknem 173 millió forint értékű csempészcigarettát szereztek meg.

Kiderült, több, egymásra épülő bűnszervezet működött együtt az ügyben. Az Ukrajnában megszervezett csoport feladata volt a megrendelt cigarettaszállítmányt átjuttatni a magyar-ukrán-román zöldhatáron. Az ukrán elkövetők biztosítása, mozgatása és a magyar orgazdák megrendelésének közvetítése már egy tisztabereki lakos által vezetett bűnszervezet feladata volt, a "nemzetközi együttműködést" pedig egy jánkmajtisi illető által irányított csoport biztosította és koordinálta. A nyomozás során felderített bizonyítékok alapján a bűnszervezetek tavaly és idén megközelítőleg 400 millió forint értékű, 640 ezer doboz cigaretta bejuttatásában és orgazdák részére történő értékesítésében működtek közre.

Az ügyben így jelenleg már összesen 16 magyar előzetes letartóztatásban, egy pedig őrizetben van. Ha bebizonyosodik, hogy bűnszervezetben követték el a bűncselekményt, akár 16 évet is kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!