Friss hírek

2010.11.30. 09:43

Újabb szakszervezeti tömörülés csatlakozott a szombati demonstrációhoz

<p>A szakszervezeti tagok 90 százalékát képviselő 16 szakszervezetből álló Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórum (ÁASZF) is csatlakozott a szombatra meghirdetett fővárosi demonstrációhoz - jelentették be hétfőn. A kormány adó- illetve nyugdíjrendszert érintő döntései ellen tiltakozók akciósorozatot kezdenek, amelyet a vidéki nagyvárosokra is kiterjesztenek. Az ÁASZF a sztrájk lehetőségét sem zárja ki.</p>

Az ÁASZF elfogadhatatlannak tartja a kormány munkavállaló-ellenes intézkedéseit - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke. Székely Tamás hozzátette: elsősorban a személyi jövedelemadó, a 98 százalékos különadó, a magánnyugdíjpénztárak és az alkotmányos jogrend veszélybe kerülése miatt tiltakoznak. A demonstrációt a szakszervezeti tagok 90, az összes munkavállaló 75 százalékát képviselő ÁASZF pártpolitikától mentesen szervezi - hangsúlyozta Székely Tamás. Az ÁASZF tagszervezetei képviselik a kereskedelmi, vasúti, mezőgazdasági, belügyi, rendvédelmi, élelmiszeripari, vegyipari, közúti közlekedési, távközlési, villamos-energiaipari és vízügyi dolgozók döntő többségét.

Az ÁASZF a demonstrációsorozat mellett tiltakozóleveleket ír a közjogi méltóságoknak és parlamenti pártoknak - mondta hétfőn az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. Szilágyi József hozzátette: tervezik, hogy Alkotmánybírósághoz és az ombudsmanhoz fordulnak, próbapereket indítanak, de nem kizárt egy népszavazási kezdeményezés sem az ügyben.

A Szakszervezetek Demonstrációs Bizottsága csütörtökön jelentette be, hogy tiltakozó demonstrációt tartanak egyebek mellett a kormány adó- és nyugdíjpolitikája miatt december 4-én a fővárosi Roosevelt téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!