Friss hírek

2010.11.16. 14:50

Tűzifa-gyűjtő közmunkaprogram kezdődik

<p>Legalább háromezer nehéz sorsú család téli tűzifa-igényét elégíthetik ki a közmunkaprogram során, amelyben 620 ember 6600 köbméter fát fog kitermelni az állami erdőgazdaságokban - jelentette be kedden Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár. A kormány 68 millió forint bért és járulékot fordít a fát kitermelők javadalmazására, amelyből fejenként havonta körülbelül bruttó 130 ezer forint jut. A rászorulók a piaci ár kevesebb mint negyedéért vehetik meg a fát.</p>

Már a héten elkezdődik a Nemzetgazdasági Minisztérium által kezdeményezett tűzifa-gyűjtő közmunkaprogram, amelynek célja tisztességes munkát adni olyanoknak, akik nem tudnak dolgozni, egyúttal kisegíteni a téli fűtésben a szociálisan rászorulókat. A Magyar Fejlesztési Bank kezelésében lévő 12 erdőgazdaság területén összesen 6600 köbméter fát tudnak ésszerűen kitermelni a tél folyamán - mondta Czomba Sándor államtitkár. A munkát 620-an fogják végezni, a programban 157 település vesz részt. A fát ők fogadják, és döntenek arról, ki veheti meg a tüzelőnek valót köbméterenként 1500 forintért. A piaci ár meghaladja a 8000 forintot - mondta Czomba Sándor. A pályázati adatok alapján legalább háromezer család téli fűtésébe tudnak besegíteni.

A gazdasági tárca bruttó 68 millió forintot fordít bérre és járulékra, a munkát végzőkre fejenként havonta körülbelül 130 ezer jut, amelyben a szerszám költsége is benne van - mondta az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!