Friss hírek

2010.11.26. 12:15

Sűrűbb rendőrségi ellenőrzések Fejérben - legálsian is lehet fát gyűjteni, mégis inkább lopják

<p>Mostantól sűrűsödik az ellenőrzés az erdők környékén Fejérben, mert a hideg miatt megszaporodtak a falopások. Egy fatolvaj 3500 forintos kár miatt elzárást kapott már. Az erdőgazdálkodásokban legálisan is lehet fát gyűjteni. A székesfehérvári Vadex Bakonyban lévő erdeiben öt helyen lehet jelenleg gyűjteni, és kedvezményesen fához jutni.</p>

A hideg beálltával megszaporodtak az erdőpolások. Rácalmáson egy háromfős társaság ellen indult csütörtökön eljárás, mert láncfűrésszel darabolta a fát a Duna mellett, az ercsi rendőrök pedig éjjel egy vizesárokban elhagyott autó mellett találtak frissen vágott kőrisfát. A rendőrség mostantól sűrűbben ellenőrzi az erdők környékét- tudtuk meg R. Szabó Ágnestől, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Már ebben az évben 2.2 millió forint kárt okoztak a fatolvajok a Vadex Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt-nek. Húsz erdőírtás történt, két elkövető került rendőrkézre ebből- adta hírül a Fejér Megyei Hírlap, pénteken.

Nem érdemes lopni, egy férfi még szeptemberben 3500 forint értékű lopásért kapott elzárást - mondta a Független Hírügynökségnek Emmerling Gábor, a Vadex fahasználati ágazati igazgatója. Hozzátette: a fakitermelések után a hat cm-nél vékonyabb ágakat összegyűjthetik a rászorulók. Így van ez szinte minden erdőgazdálkodásban. Ehhez a Vadex, területen lévő dolgozójánál kell csak jelentkezni. A Bakonyi erdőkben jelenleg öt részen lehet gyűjteni, és a piacinál jóval kedvezőbb áron megvenni az összegyűjtött fákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!