Friss hírek

2010.11.08. 10:55

Segélykiál(lí)tás a Magyar Nemzeti Múzeumban

<p>Jótékonysági kiállítást rendez a Magyar Nemzeti Múzeum Segélykiál(lí)tás - Vörösiszap Katasztrófa 2010 címmel november 10-e és december 12-e között. A mentésben részt vevők fényképei mellett riportfotókat, videóanyagokat és gyermekrajzokat is láthatnak majd az érdeklődők- tájékoztatta az intézmény a Független Hírügynökséget.</p>

A tárlaton a mentésben résztvevő önkéntesek fényképei, riportfotók és a legjellemzőbb események videóanyaga mellett a devecseri iskolások rajzai, valamint a Devecserben begyűjtött védőruhák, védőfelszerelések lesznek láthatók november 10-e és december 12-e között. A kiállításban kiemelt szerepet kap öt, a helyszínen dolgozó segélyszervezet, valamint a Katasztrófavédelem tevékenysége is.

A Nemzeti Múzeum Rotundájában nyíló, és egy hónapon át látogatható kiállítás egységesen 500 forintos belépővel tekinthető meg. Az intézmény a jegybevétel teljes összegét a vörösiszap katasztrófa devecseri károsultjainak ajánlja fel.

Ez nem az első hasonló akció a Magyar Nemzeti Múzeumban: 2005-ben például, amikor az árvíz szinte teljesen elpusztította a romániai Temesközben Óteleket és Jánosföldet, az intézmény az Ökumenikus Segélyszervezettel és a Nagyházi Galériával közösen jótékonysági árverést szervezett, amelynek bevételét az érintett települések újjáépítésére használták fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!