Friss hírek

2010.11.22. 17:30

Online játékkal csábítja a felvételizőket a Pécsi Tudományegyetem

<p>Internetes játékkal igyekszik tájékoztatni és egyben az egyetemi élet hangulatába bevezetni a felvételizőket a Pécsi Tudományegyetem - mondta el az intézmény hétfői sajtótájékoztatóján Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem oktatási igazgatója. Hozzátette, az online játék virtuális világa amellett, hogy olyan hasznos információkkal látja el a felvételi előtt álló diákokat, amelyek segítik őket továbbtanulási döntéseik meghozatalában, valódi egyetemi élményt nyújt a játékosok számára. A játék november 26-án indul, további részletek már elérhetőek a www.uniface.hu oldalon.</p>

Az egyetem beiskolázási kampányát megnyitó rendezvényen elhangzott, "Magyarország első egyetemén" hallgatónak lenni nemcsak diplomaszerzési lehetőség, de ezernyi alkalom külföldi tapasztalatszerzésre, kapcsolat építésére, esély az egyetemistáknak önmaguk felfedezésére és fejlesztésére. Az itt tanulók, oktatók, dolgozók közösségétől lesz az egyetem az, ami. Mindenkinek mást jelent, mindenki más értéket tesz hozzá - így alakul ki "a tudás ezer arca", ami a PTE idei beiskolázási kampányának mottója.

A sajtótájékoztatón adta át Bódis József rektornak Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt a tájékoztató táblát is, amely a város és az egyetem összetartozását jelképezi. A "Pécs - Egyetemváros" táblát a város egyik forgalmas bevezető útján helyezik el a közeljövőben, így a Pécsre autóval érkezők biztosan találkoznak majd a felirattal.

Páva Zsolt emellett különdíjat ajánlott fel az uniface-játék egyik szerencsés nyertesének, akinek pécsi tömegközlekedését az önkormányzat biztosítja három éven keresztül 2011 szeptemberétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!