Friss hírek

2010.11.01. 13:55

Nyugodt halottak napi hétvége a fővárosban

<p>Nyugodtan telt a halottak napi hosszú hétvége a fővárosban, sem súlyosabb bűncselekmény, sem súlyos baleset nem történt eddig. A temetők környékén este 21 óráig vannak érvényben a forgalmi változások és estig tart a fokozott rendőri ellenőrzés is a fővárosban. A rendőrök a hétvégén több zsebtolvajt fogtak el, illetve az Új Köztemetőben virág-tolvajok kerültek rendőrkézre. A korábbi években tapasztalt megszaporodott autólopások a temetők környékén ezúttal a sok rendőrnek is köszönhetően, elmaradtak.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) intézkedéseinek és az akciókban résztvevő rendőröknek köszönhetően az elmúlt napokban tisztelettel és méltósággal róhatták le kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik síremlékeinél a fővárosba látogatók - mondta a Független Hírügynökségnek Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese. Sem komolyabb balesetről, sem súlyosabb bűncselekményekről nem érkezett jelentés a rendőrséghez.

Hétfőn este 21 óráig vannak érvényben a fővárosi temetők környékét érintő forgalmi vátozások, és addig tart az egyenruhás és civil rendőrök részvételével a fokozott ellenőrzés is.

A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően több zsebtolvaj is lebukott a hétvégén a fővárosban, így egyet a 75-ös trolin, kettőt pedig a Boráros téri aluljáróban fogtak el a zseblopási nyomozók. Az Új köztemetőben a sírokhoz érkezők értesítették az ott szolgáltatot teljesítő járőröket, hogy valakik lopják a virágokat a sírokról. A rendőrök a jó személyleírás alapján, a bejáratnál tartóztatták fel a kifelé tartó tolvajokat, akiknél egy szatyorban több műanyag virágcsokrot találtak, amelyeket feltehetően a sírokról hoztak el - tette hozzá Sagyibó Melinda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!