Friss hírek

2010.11.23. 18:45

MSZP: A kormány elveszi a megtakarításokat és folyó kiadásokra költi

<p>Cserbenhagyja Magyarország adófizető állampolgárait a Fidesz-KDNP kormány, hiszen a kötelező magánnyugdíj-pénztári rendszer megszüntetésével egy időben véget vet a megtakarítás örökölhetőségének és veszélybe sodorja a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát - reagált az MSZP Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter keddi bejelentésére. A szocialista párt felszólítja a kormányt, hogy ne élje fel a jövőt!</p>

A szocialista párt szerint a kormány a magyar nyugdíjrendszernek azt az ágát szünteti meg, amely néhány éven belül "termőre" fordult volna. Ráadásul a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagok közül egyre többen mennének nyugdíjba, akik járandóságának egy része már nem az államot terhelné.

Az MSZP közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormány "a 14 havi befizetés "einstandolása" után sem várja meg, hogy beérjenek a megtakarítások, inkább elveszi azokat, és folyó kiadásokra költi".

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság keddi budapesti konferenciáján jelentette be, hogy "a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer megszűnik, a három pillérből, kettő, az állami és az önkéntes marad". A tárca vezetője azt is közölte: a kormány a magán-nyugdíjpénztári vagyon egyik részét a nyugdíjbiztosítási alap hiányának pótlására fordítja, a másik részét az államadósság csökkentésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!