Friss hírek

2010.11.10. 20:10

Mégsem függesztette fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság a BKV működését - RTL

<p>Mégsem függesztette fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a BKV működését. Pedig Tarlós István főpolgármester azt jelentette be még <b>kedden</b>, hogy felfüggesztette. Az RTL híradójának tudósítása szerint a hatóság honlapján csak arról van szó, hogy a libegő, a helyi és az elővárosi vasúti működésével vannak gondok. Működési engedélyük azért lett ideiglenes, mert a hatóság szerint kételyek merültek fel a pénzügyi teljesítőképességgel kapcsolatban.</p>

Tarlós István keddi közleménye szó szerint úgy szólt: "A Nemzeti Közlekedési Hatóság ma felfüggesztette a BKV működési engedélyét pénzügyi helyzetének bizonytalanságára hivatkozva, és 6 hónapos ideiglenes engedélyt adott ki." A közlemény után senki nem nyilatkozott a városházán arról, hogy milyen következménye lesz a döntésnek. Szerdára kiderült, semmilyen.

Az NKH hat határozatból az derült ki, hogy nem a BKV működését függesztették fel, hanem a vasúti szakigazgatóság alá tartozó HÉV, Villamos és Libegő működésére adtak ki ideiglenes engedélyt. A határozat szerint kételyek merültek fel a pénzügyi teljesítőképességgel kapcsolatban, ezért döntöttek így. De az egész BKV-ra vonatkozó határozat nincs.

A BKV külső-belső adósságállománya a becslések szerint meghaladja a 400 milliárd forintot A szakszervezetek egyébként évek óta figyelmeztetik a cég és a város vezetőit, hogy a pénzügyi helyzet miatt a BKV működése veszélyben van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!