Friss hírek

2010.11.30. 09:45

Meglőtte magát a 15 éves wisconsini középiskolai túszejtő

<p>A rendőrség legújabb közlése szerint meglőtte, nem pedig megadta magát a wisconsini középiskolai túszejtő, aki 23 diáktársát és egy tanárát tartotta fogva hétfőn, Marinette városában. A bejelentés szerint a 15 éves fiút kórházba vitték, egyelőre nincs hír az állapotáról.</p>

A túszok sértetlenek - közölte a rendőrfőnök. Jeff Skorik szerint tévesek voltak az első hírek a Faecebook-on arról, hogy több diák megsebesült. Skorik bejelentése szerint a túszejtő az előtt lőtte meg magát, hogy a rendőrök behatoltak volna az épületbe. A fiú öt diáknak megengedte, hogy távozzanak a mosdóba, ekkor három lövés dördült el, mire a kommandósok behatoltak az iskolába.

A fiú állítólag a tanítási nap végén ment be a 700 tanulót oktató középiskola egyik osztályba, majd ejtette túszul az éppen ott lévő tanárt és a diákokat. A rendőrfőnök közlése szerint a túsztárgyalóknak sikerült mobiltelefonon beszélni a tanárral. Közben a nyomozók kikérdezték a túszejtő szüleit.

Mint a rendőrfőnök szavaiból kiderült, az első hírekkel ellentétben a túszejtőnél nem egy, hanem két fegyver volt: egy 22-es kaliberű félautomata, és egy kilenc milliméteres pisztoly. A helyszínen talált töltényhüvelyek arra utalnak, hogy a fiú mindkét fegyverből lőtt.

Egyelőre nem tudni, mi volt a 15 éves fiú indítéka. A rendőrfőnök bejelentése szerint az iskolakörzetben tavaly ősszel gyakorlatot tartottak arról, hogy mit tegyenek a diákok és a tanárok, ha egy fegyveres hatol be valamelyik iskolába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!