Friss hírek

2010.11.12. 20:00

Letartóztatták a tűzoltó-készüléket eldobó brit tüntetőt

<p>A brit rendőrség letartóztatott pénteken egy 23 éves egyetemi hallgatót, aki a gyanú szerint ledobott egy tűzoltó-készüléket a brit kormánypárt székházának tetejéről, a szerdai tüntetés alatt. A férfi ellen erőszakos rendzavarás gyanújával indítottak eljárást. A nyolcemeletes épület tetejéről lehajított tűzoltó-készülék csak pár centiméterre ért földet egy, a székházat védő rendőrtől.</p>

A 23 éves gyanúsítottat jelenleg Cambridgeshire megye egyik rendőrkapitányságán tartják fogva, és zajlik kihallgatása - közölte a brit rendőrség. A férfi a BBC brit közszolgálati adó információi szerint a cambridge-i Anglia Ruskin egyetem hallgatója.

A férfi ellen erőszakos rendzavarás miatt indítottak eljárást - közölte a rendőrség. A rendőrök érdekeit védő szövetség szerint azonban gyilkossági kísérlettel kellene megvádolni, mivel a lehajított készülék alig pár centiméterre ért földet egy rendőrtől.

Az egyetemi hallgatók szerdai tüntetése alatt több százan betörtek a kormányzó Konzervatív Párt londoni székházába. Az erőszakossá vált tüntetők szétzúzták az épület bejáratát, és többen feljutottak a tetőre, ahonnan egyik ledobta a tűzoltó-készüléket, amely senkit sem sebesített meg.

A székháznál történt összecsapásokban 41 rendőr sebesült meg, közülük hetet kellett kórházba szállítani. A rendőrség 55 tüntetőt vett őrizetbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!