Friss hírek

2010.11.24. 09:30

Krízislakást ajánlott fel a polgármester a csepeli tüzek károsultjainak

<p>Azonnali segítségként krízislakást ajánlott fel a kedd esti csepeli tűzesetek károsultjainak Németh Szilárd, a kerület polgármestere - tudatta az önkormányzat hivatalos oldala, a Csepel.hu. Csepelen kedden kora este két lakástűz is volt, az egyikben egy idős ember meghalt.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, egy ember meghalt, kettő pedig füstmérgezést szenvedett, amikor kedd délután tűz ütött ki egy csepeli családi házban. A lángok a Hajós utcában, egy körülbelül 100 négyzetméter alapterületű, kétszintes ház tetőterében keletkeztek. A tűzoltók, miután megfékezték a tüzet, egy összeégett holttestre bukkantak. A füstben ketten könnyebb füstmérgezést kaptak, de nem kellett őket kórházba vinni.

A másik tűz egy négyszintes panelházban ütött ki, szintén kora este. Dudás Tamás, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az Erdősor utcában egy négyemeletes panelház felső szintjén, egy lakás szobájában ütött ki tűz. A bent lévő lakó idejében kimenekült, azonban egy macska elpusztult a tűzben. A felső szinten a lépcsőház, illetve két szomszéd lakás is füsttel telt meg, ezért ezeket a lakásokat fel kellett törni. A lakók nem voltak otthon, a tűzoltók egy kistermetű kutyát és egy aranyhörcsögöt mentettek ki a füstből.

A Csepel.hu közben arról tájékoztatott, hogy Németh Szilárd csepeli polgármester azonnali segítségként mindkét tűzeset helyszínén krízislakást ajánlott fel az érintett családoknak. Mivel az Erdősor utcai lakás esetében az öt fős család a rokonoknál meg tudta oldani az ideiglenes lakhatást, ezt csak a Hajós utcai tűzeset túlélő károsultjainak kell biztosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!