Friss hírek

2010.11.18. 13:35

Kikapcsolja az E.on a gázt, egyáltalán nem lesz fűtés a fehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen

<p>Leáll a fűtés 330 lakásban a Vásárhelyi úti lakótelepen, Székesfehérváron. Csütörtökön, de legkésőbb pénteken kikapcsolja a gázt az E.On. A lakók tartoznak több mint 8 millió forint fűtésdíjjal.</p>

Az idén már kétszer, rövid időre temperáló fűtésre állt át a lakótelepen a szolgáltató Stopping Hungária Kft. Részben azért, mert a lakók 8 millió forint fűtésdíjjal tartoznak, másrészt, mert nem írtak alá a kft.-vel egy 15 éves hűségnyilatkozatot. A szerződés egyes pontjaival a lakók nem értettek egyet, a kft. azonban ragaszkodott a szerződéshez. A terület önkormányzati képviselője ugyanis korábban egy modern és olcsó fűtőművet ígért az embereknek, amit már az önkormányzat cége üzemeltetne. A megegyezés reményében mind a kétszer újra indította a fűtést a szolgáltató. Egyeztetés a lakókkal és az önkormányzattal volt, de nem vezetett eredményre.

A lakótelepen egy éve már kikapcsolta a gázt az E.On, mert a lakók 12 milliós fűtésdíjjal voltak adósok a szolgáltatónak, és az nem tudta fizetni a gázdíjat. Akkor az önkormányzat a kft. 7,5 millió forintos tartozását rendezte, a kft. pedig elengedte a lakosok további 4,5 milliós tartozását. Akkor merült fel, hogy az önkormányzat cége megveszi a kazánt, ám az árban nem tudtak megegyezni. Legutóbb már csak egyéves bérleti szerződést ígértek a szolgáltatónak, aki azonban szeretné, ha megtérülne számára a hat éve vásárolt berendezés ára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!