Friss hírek

2010.11.26. 17:35

Az ökumenikusoknál járt Réthelyi Miklós

<p>A Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnél járt pénteken a nemzeti erőforrás miniszter - Réthelyi Miklós egy egyórás megbeszélésen vett részt. Konkrét döntések nem születtek, de a tárcavezető - az ökumenikusok vezetője szerint - több kérdésben is nyitottságot mutatott kezdeményezéseik iránt.</p>

Réthelyi Miklós a megbeszélés után méltatta a segélyszervezetet az itthon és külföldön vállalt szerepéért. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban történt országos súlyú katasztrófáknál segítenek ahol tudtak, illetve magyar szervezetként részt vállalnak azokon az európai és ázsiai gócpontokon, ahol humanitárius segítségre van szükség. A miniszter dicsérte a szervezet programjait, úgy mint az iskolákban beindított, szolidaritásra nevelő mozgalmat, illetve a családmentő akciókat.

Lehel László, a segélyszervezet elnöke a megbeszélés után azt mondta, hogy szóba került a Karitatív Tanács intézménye, amely jelenleg az elkobzott áruk szétosztásában vesz részt. Úgy látja, hogy növelni lehetne a jelentőségét, például úgy, hogy törvények előkészítésében vegyen részt vagy egyeztető fórum is lehetne a karitatív szervezetek között.

Konkrét döntés nem született, mert - mint mindketten hangsúlyozták - a mostani találkozónak nem ez volt a célja, inkább egy személyes kapcsolatfelvétel. Mindenesetre a tárcavezető nyitottságot mutatott több kérdésben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!