Friss hírek

2010.11.23. 14:05

A Westminster apátságban tartják április 29-én Vilmos herceg esküvőjét

<p>Jövő év április 29-én, a Westminster apátságban lesz Vilmos herceg és mennyasszonya, Kate Middleton esküvője - jelentette be kedden a herceg magántitkára. A Westminster, ahol 1997-ben Vilmos anyjának, Diana hercegnőnek a temetése volt, évszázadok óta a brit uralkodók koronázási helye. A jelenlegi királynőt is itt koronázták meg, és itt volt az akkor még trónörökös Erzsébet esküvője Fülöp herceggel 1947-ben.</p>

A hír nyilvánosságra kerülése után a kormányfő hivatala bejelentette, hogy munkaszüneti nap lesz április 29-e, amely a legnagyobb királyi esemény lesz azóta, hogy Vilmos szülei, Károly, walesi herceg és Diana egybekeltek csaknem három évtizeddel ezelőtt.

A Clarence House - Vilmos herceg és apja, a trónörökös Károly walesi herceg londoni hivatala - egy héttel ezelőtt közölte, hogy 28 éves Vilmos októberben eljegyezte barátnőjét, akivel nyolc éve ismerkedett meg a skóciai St. Andrews egyetemen, és Vilmos hagyománytisztelő módon, Kate apjától, Michael Middletontól kérte meg kedvese kezét.

Vilmos az eljegyzés után bejelentette, hogy a párizsi autóbalesetben 13 éve elhunyt anyja iránt tiszteletből Diana gyémánt és zafír kövekkel kirakott gyűrűjét adta Kate-nek az eljegyzés pecsétjeként. "A két család, beleértve Vilmos herceget és Kate Middleton-t is, teljes mértékben egyetértett abban, hogy az esküvő költségeit nekik kell állniuk tekintettel a nehéz gazdasági helyzetre, de azt is figyelembe véve, hogy az esemény pompája is meglegyen"- mondta Jamie Lowther-Pinkerton, Vilmos herceg magántitkára.

Vilmos nagyon népszerű a britek körében. Négy brit lap a minap felméréseket tett közzé, amelyek szerint a többség azt szeretné, ha a trónöröklési sorban 62 éves apja után második helyen álló Vilmos lenne a király, miután II. Erzsébet meghalt, mert a többség szerint jobb uralkodó lenne, mint a walesi herceg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!