Friss hírek

2010.10.01. 15:29

Újabb "zöld tüdeje" lesz Székesfehérvárnak

<p>Új parkerdővel gazdagodik Székesfehérvár. A város nyugati végén egy 80 hektáros állami tulajdonban lévő erdőben alakítják ki a kirándulásra, sportolásra és oktatásra is alkalmas helyet. Az első ütemben 15 milliós beruházás valósul meg, a tervek szerint azonban később lovagló-, kocogó- és kerékpározásra is alkalmas pályákkal egészül ki.</p>

Az elmúlt hetekben született szóbeli egyezség az állami területet kezelő VADEX Zrt.-vel arról, hogy a város környezetvédelmi alapjából 15 millió forint értékben megkezdődik a parkerdő kialakítása - jelentette be pénteken Szigli István, a városfejlesztési bizottság elnöke. Hozzátette: 2006 végén született közgyűlési döntés a parkerdő létesítéséről, és 2007-ben a terv is megszületett, amelyet az FVM már jóváhagyott.

A 8-as út mentén lévő erdő gazdag növényvilággal rendelkezik. Ebben épül 1200 méter hosszú gyalogút, tornaeszközökkel, pihenő-, szalonnasütő és főzőhelyekkel, az erdő közepén esőbeállóval és gyerekjátékokkal ellátott rendezvénytérrel. A városból helyi járatos busszal is megközelíthető lesz, de 30 jármű számára alkalmas parkolót és biciklitárolót is építenek hozzá.

Az előkészületek már folynak, a munkák tavasszal kezdődnek és várhatóan június 30-án fejeződnek be. A tervek szerint a parkerdő később kerékpárutakkal, kocogópályákkal és távlovaglásra alkalmas hellyel is bővül majd, ám ezek fedezetét még meg kell keresni. A teljes beruházás feltehetően 2012 első félévében készül el.

Székesfehérvár közelében van ugyan egy parkerdő Sárpentelén, ám az Sárszentmihályhoz tartozik. Az új parkerdő azonban a város közigazgatási területén belül esik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!