Friss hírek

2010.10.02. 09:49

Újabb gondok "A Hobbit" forgatásán

<p>Újabb probléma késlelteti "A Hobbit" című film forgatását Új-Zélandon: tűz ütött ki, és súlyos károk keletkeztek az egyik stúdióban, amit a forgatáshoz használnának. A lángok pénteken csaptak fel a wellingtoni épületkomplexumban, ahol a tűzoltók végül csak három órával később tudták eloltani a tüzet.</p>

A miniatűr modellek készítésére specializálódott stúdióban készítették korábban többek között a "Gyűrűk ura" trilógia és a "King Kong" makettjeit, és a tervek szerint itt forgatnák "A Hobbit" egyes részeit is. Az épületben azonban súlyos károk keletkeztek, így még nem tudni, mikor kezdődhet meg ott a munka. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, ám a tűzoltók szerint mostanáig nem találtak gyanús körülményeket a tűzfészekben. A helyszíni vizsgálat ugyanakkor várhatóan egész szombaton tart majd.

"A Hobbit" forgatásának azonban ez csak a legfrissebb problémája. A színészek szakszervezetének bojkott-felhívása miatt például Peter Jackson nemrég már azzal fenyegetőzött, hogy Új-Zélandról Kelet-Európába viszi a forgatást. Nehezíti a forgatást az is, hogy a történet megfilmesítési jogait birtokló MGM stúdió pénzügyi problémákkal küzd, ráadásul az eredeti tervek szerinti rendező, Guillermo de Toro a folyamatos csúszás miatt májusban távozott a stábból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!