Friss hírek

2010.10.04. 11:29

Nem tartja új-zélandinak az ország főkormányzóját egy tévés műsorvezető

<p>Egy műsorvezetője vitatott tartalmú kijelentése miatt kényszerült magyarázkodásra hétfőn egy új-zélandi televíziótársaság. A TVNZ reggeli műsorának házigazdája, Paul Henry ugyanis a miniszterelnökkel készült interjújában megkérdőjelezte, hogy az ország főkormányzója valóban új-zélandi-e.</p>

A műsorban a közelgő főkormányfő-váltásról volt szó, amikor Paul Henry - utalva az aucklandi születésű, de indo-fidzsi származású Anand Satyanand főkormányzóra - megkérdezte: "Egyáltalán új-zélandi?" A műsor vendége, John Key miniszterelnök ugyan megpróbálta elterelni a témát, ám a műsorvezető így folytatta: "Ezúttal olyan új-zélandit választ majd, aki valóban úgy néz ki és úgy beszél, mint egy új-zélandi?" A műsorvezető kérdésével arra utalt, hogy Satyanand ötéves megbízatása hamarosan lejár, és a kormányfőnek ki kell jelölnie az utódját.

A többek által felháborítónak tartott álláspont miatt kialakult vitában csak olaj volt a tűzre, hogy a TVNZ kiállt Paul Henry mellett, mondván: a televízió közönsége időről időre biztosítja a társaságot arról, hogy a műsorvezetőben azt szeretik a legjobban, hogy ki meri mondani, amit mások is gondolnak, ám félnek nyilvánosan felvállalni. Henry-nek egyébként nem ez volt az első kijelentése, ami botrányt kavart: tavaly például egyszerűen retardáltnak nevezte Susan Boyle énekesnőt, természetellenesnek a homoszexuálisokat, a Greenpeace egyik női munkatársának pedig adás közben szóvá tette, hogy bajusza van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!