Friss hírek

2010.10.30. 15:10

Mentősök lépcsőfutó versenye Szegeden

<p>17 emelet, alig több mint másfél perc alatt - ez lett a legjobb idő a mentősök első szegedi lépcsőfutó versenyén. A mentősök között eddig egyedülálló megmérettetésen 27 mentős állt rajthoz. A lépcsőfutáson a 17 emeletet az életmentő felszereléssel kellett minél gyorsabban megtenni, hogy elérjék a segítségre szoruló beteget. Mire a versenyzők felértek a 17. emeletre, már egyikük sem vállalta volna, hogy beadjon egy vénás injekciót.</p>

27 mentős jelentkezett, hogy az első szegedi lépcsőfutáson a Tisza-parti város legmagasabb toronyházában rajthoz álljon, és felfusson a 17. emeletre. Formaruhában és életmentő felszereléssel kellett a több mint 300 lépcsőfokon feljutni.

Sok emeletet kell megtenni, néha futva, hogy a beteg életét megmentsék. Az is előfordul, hogy hordágyon kell hosszan cipelni valakit, tehát nagy súlyt kell vinni. Ehhez erőnlét kell, amit nem mindenki tud megtartani és megszerezni, hiszen elég rossz körülmények között dolgoznak a mentők - mondta a Független Hírügynökségnek Györfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A lépcsőfutásban még újonc mentősök mellett hat szabadnapos, lépcsőfutásban rutinos tűzoltó is rajthoz állt. A legjobb időt egyikük futotta - neki másfél perc sem kellett ahhoz, hogy felérjen a 17. emeletre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!