Friss hírek

2010.10.29. 13:35

Jótékonysági aukció a Várban a szegénysorsú gyermekekért

<p>A Kárpát-medencében élő, szegénysorsú gyermekek megsegítésére rendeznek jótékony célú aukciót pénteken este az Országos Széchényi Könyvtárban. Az árverést szervező Magyar Református Szeretetszolgálat felhívására az elmúlt egy hónapban szerte Európából, sőt a tengerentúlról is érkeztek felajánlások, összesen 7 millió forint értékben. A bevételt a gyerekek egészségügyi, iskoláztatási és szociális támogatására fordítják majd.</p>

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) hagyományteremtő szándékkal rendezett aukciójára összesen 118 műtárgyat - festményeket, szobrokat, kerámiákat, régiségeket, illetve borokat - ajánlottak fel különböző magánszemélyek és galériák. Az aukció darabjai között számos Kossuth-, Munkácsy-, Csokonai- és Holló László díjas alkotó műve is szerepel - mondta el a független Hírügynökségnek Pál Sándor, a MRSZ alapítványának kuratóriumi elnöke. Az aukció darabjai egyébként a www.jobbadni.hu és a www.axioart.hu weboldalakon is megtalálhatóak. Az árverésen fellép a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Éden zenekara.

A felajánlások összértéke 7 millió forint, a kiállított darabok kikiáltási ára összesen 3 millió forint. A befolyt bevétel elosztásáról az MRSZ 5 fős kuratóriuma dönt majd, az összegtől függően. A szeretetszolgálat a Kárpát-medencében élő gyerekeken szeretne segíteni, ezen belül kiemelt figyelmet szeretnének fordítani a kárpátaljai, erdélyi és székelyföldi diákokra, a vörösiszap-katasztrófa, illetve a borsodi árvízsújtotta települések szgény sorsú gyermekeire.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!