Friss hírek

2010.10.16. 15:29

Gyanúsítottak az FKF anyagbeszerzői - egy embert vettek őrizetbe a házkutatás után

<p>A Pusztazámori Hulladéklerakó környezetvédelmi beruházása kapcsán korábban indított nyomozás közben találtak a rendőrök olyan új információkat, amelyek alapján pénteken gyanúsítottként hallgatták ki az FKF 4 anyagbeszerzőjét. A péntek délutáni akciónak egy ötödik gyanúsítottja is van, ő az FKF-nek beszállító cég egyik munkatársa.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökséget szombaton úgy tájékoztatta, hogy 2010 áprilisa óta nyomoznak az FKF gazdálkodásával kapcsolatban, hűtlen kezelés gyanújával. A nyáron a társaság vezérigazgatóját gyanúsítottként hallgatták ki, a Pusztazámori Hulladéklerakó környezetvédelmi beruházásával kapcsolatban.

A nyomozás közben olyan információkat kaptak a gazdaságvédelmisek, hogy az FKF Zrt.-vel kapcsolatban álló egyik beszállító társaság többször is a leszállított áru forgalmi értékének többszörösét számlázta ki. Ezzel jelentős kárt okoztak az FKF-nek.

A nyomozók pénteken délután az FKF egyik fővárosi telephelyén tartottak házkutatást, ahol a beszállítóval kapcsolatos gyanú bizonyítékait - iratokat és számítógépeket - foglaltak le. A nyomozók 5 embert előállítottak, közülük négyen az FKF anyagbeszerzési részlegének munkatársai, az ötödik pedig a beszállító cég képviselője.

A nyomozók mind az öt embert gyanúsítottként hallgatták ki, egy anyagbeszerzőt őrizetbe is vettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!