Friss hírek

2010.10.09. 12:24

Ezertíz vélemény a klímavédelemről holnap a Gödörnél

<p>Vajon egy óvodásnak mit jelent a klímaváltozás? Milyen jövőt képzel el egy közgazdász? Mit tart fontosnak egy szegedi gimnazista? A British Council és a 10:10 kampány közös kezdeményezése, az Ezertíz - küldj egy klímalapot! projekt célja, hogy megmutassa, milyen sokféleképpen kötődünk a természethez, és mennyire egyénien viszonyulunk a klímaváltozáshoz is. 2010.10.10-én 15 órakor 1010 megrajzolt képeslapot állítanak ki a budapesti Gödör Klubban- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.</p>

A 10:10 (tíztíz) elnevezésű nemzetközi klímavédelmi kampány az Egyesült Királyságban indult útjára 2009-ben Franny Armstrong, a "Hülyeség kora" című film rendezőjének ötlete nyomán. 2010 tavaszától több mint 37 ország csatlakozott hozzá. Ez alatt a rövid idő alatt csaknem százezer magánszemély és körülbelül tízezer vállalat, oktatási intézmény és más szervezet vállalta, hogy 2010-ben kezdődően 10 százalékkal csökkenti a szén-dioxid kibocsátását.

Idehaza ez év júliusában indult a 10:10 a gödöllői Szent István Egyetem Klímairodájának vezetéséve, és a csökkentés mellett tette le a voksát a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara és számos nagy- és kisvállalkozás, szervezet, intézmény és magánszemély.

A British Council önkéntesekből álló klímacsapata a 10:10 kampány Nemzetközi Akciónapjára készülve 1010 darab, az egyik oldalán üres képeslapot juttatott el a legkülönbözőbb embereknek, hogy meséljék el rajzban, számukra mit jelent a klímaváltozás. Voltak közöttük óvodások, egyetemisták, művészeti szakképző intézmények diákjai, üzletemberek, közéleti és média személyiségek, a Szépművészeti Múzeum Múzeum+ programjának résztvevői, vagy olyan kortárs művészek, mint Fábián Gyöngyvér, vagy a zenészként is sikeres Kiss Tibor.

A visszakapott ezertíz darab klímalapot, az ezertíz különleges, egyedi szemszöget a nagyközönség a 10:10 Nemzetközi Akciónapján, 2010. október 10-én, vasárnap 15 órától tekintheti meg a budapesti Gödör Klubban. A kulturális központ aznap több "zöld" témájú rendezvénynek is otthont ad, a WAMP művészpiaca ezen a napon ökodesign-sarokkal bővül, de lesz filmvetítés London fontos "zöld" helyszíneiről, világzenei koncert, és a Klímairoda is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!