Friss hírek

2010.10.18. 11:14

Árammal rázatták meg osztálytársukat - viccnek szánták

<p>Súlyos testi sértés kísérletével gyanúsít a Nyíregyházi Rendőrkapitányság három középiskolást, akik szándékosan árammal rázatták meg egyik osztálytársukat a kereskedelmi gyakorlaton - munka helyett. A fiú rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá. A társai azt mondták: tettüket viccnek szánták.</p>

A 18-19 éves fiúk kereskedelmi gyakorlatukat töltik az egyik nyíregyházi nagyáruházban. Az eljárás adatai szerint pénteken a raktárban fogták le egy szintén gyakorlaton lévő osztálytársukat. A fiatalok egy elektromos citromfacsarót használtak, melynek facsaró-részét tekerve indukálódott feszültség - tudta meg a Független Hírügynökség hétfőn Fülöp Gergelytől, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Az áramütések miatt a sértett rosszul lett, ezért az áruház alkalmazottai mentőt hívtak hozzá. A fiút megfigyelésre rövid ideig kórházban tartották, sérülése nyolc napon belül gyógyuló.

A megalapozott gyanú szerint a diákok cselekménye súlyosabban is végződhetett volna. A szombaton kihallgatott fiúk a rendőröknek azt mondták, hogy az áramütést korábban magukon is kipróbálták, viccnek szánt tettüket pedig már megbánták. Tettükért akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!