Friss hírek

2010.10.03. 20:14

A német kormány nem lát okot a terror-riasztási szint változtatására

<p>Nincs ok arra, hogy Németország emelje a terror-riasztási szintet válaszul az Egyesült Államok figyelmeztetésére, amely szerint fennáll a merényletek lehetősége Európában, különösen Franciaországban és Németországban. Ezt a német belügyminisztérium közölte vasárnap.</p>

A tárca közleménye szerint "nincs konkrét jele annak, hogy azonnali lenne a fenyegetés, de a hatóságok folyamatosan figyelik a fejleményeket, és az információk ismeretében szükség esetén változtatnak a biztonsági intézkedéseken". A berlini belügyminisztérium közleménye úgy fogalmaz:"A kormány jelenleg nem látja értelmét, hogy az érvényes kockázati szintet átértékelve módosítsa azt."

A német parlament belügyi bizottságának elnöke, Wolfgang Bosbach azt mondta a Kölner Stadt-Anzeiger című újság hétfői számának adott interjújában, hogy "semmi szükség a pánikra, és arra, hogy erősítsék a riasztást." Az amerikai külügyminisztérium vasárnapi közleménye szerint "megbízható információk arra utalnak, hogy az al-Kaida és társszervezetei olyan terrortámadásokat terveznek Európában, mint amilyenek 2008-ban történtek az indiai Mumbaiban".

Röviddel később a brit külügyminisztérium megerősítette, hogy ismételten fokozott éberségre szólítják fel a Franciaországba és Németországba utazó állampolgáraikat. A bejelentés szerint "magas fokú kockázatuk van terrortámadásoknak" a két országban. A francia külügyminisztérium szóvivője a washingtoni és a londoni bejelentéssel kapcsolatban azt mondta, hogy "azok összhangban vannak a francia állampolgároknak szóló felszólítással, mivel Franciaországban magas fokú terrorveszély alakult ki". Bernard Valero közölte: "Franciaország és szövetségesei között mind kormányzati, mind hírszerzési szinten folyamatos az információcsere, és az elhárítási együttműködés".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!