Friss hírek

2010.10.27. 15:25

A közösségi oldalak legfontosabb témája lett a jóspolip halálhíre

<p>Elárasztották a búcsúüzenetek és a"részvétnyilvánítások" az internetes közösségi oldalakat, kommenteket az oberhauseni polip kimúlásával kapcsolatban - közölte szerdán a német média. A nyári focivébé mérkőzéseire adott "jóslataival" híressé vált Paul hétfőn pusztult el az állatkert akváriumában.</p>

A német RTL beszámolója szerint a Facebookon, a Twitteren és más világhálós oldalakon tömegében "fejezik ki részvétüket a rajongók". A német média szerint Paul halálhíre lett a legfontosabb hír. Sőt, az oberhauseni állatkert akváriumában hosszú sorokban várnak a rajongók arra, hogy beírhassanak a Paulnak készített emlékkönyvbe.

Paul nemrég "Anglia hivatalos nagykövetévé vált" a szigetország 2018-as világbajnoki pályázatához. A polip azzal lett a közönség és a média kedvence, hogy minden "előrejelzése" bejött a dél-afrikai foci világbajnokság idején. Eltalálta a németek mérkőzéseinek kimenetelét, így azt, hogy a bronzmeccsen legyőzik Uruguay-t. Szintén eltalálta a németek nélkül zajló döntő kimenetelét, hiszen előre "látta", hogy a spanyolok lesznek a világbajnokok.

A módszer az volt, hogy minden alkalommal leeresztettek a vízébe két műanyag tartályt, benne kagylókkal, és rajtuk a mérkőző csapatok zászlaival. Amelyik tartályból elvette eledelét, az a csapat lett a győztes később.

A 2008 januárjában született állat a vébé után "nem jósolt már", gondozói úgy látták ugyanis, hogy nyugalomra van szüksége, elege van a tévékamerákból, villanó vakukból. Az oberhauseni állatkert akváriumának szerdai közleménye szerint "Paul természetes halállal, békésen távozott el, mert a polipok csak két-három évet élnek".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!