Friss hírek

2010.09.22. 14:54

Több mint 3 milliárdból épül újjá a siófoki kórház és rendőrlőintézet

<p>Megújul a siófoki kórház és rendelőintézet. Közel 2.5 milliárd forintot nyert az önkormányzat az intézmény újjáépítésére és modernizálására. A támogatási szerződést szerdán írták alá. Egy korábbi pályázat segítségével a sürgősségi osztályt is fejlesztik, így több mint 3 milliárdos építési beruházás valósulhat meg a súlyponti kórházban.</p>

Egy új épületben központi műtőblokkot és sterilizálót alakítanak ki. Megújul továbbá az intenzív osztály, valamint központi betegfelvételi egység épül. A fejlesztés eredményeként a diagnosztikai és terápiai berendezések a fekvőbeteg osztályokhoz közelebb kerülnek.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásban megvalósuló projekt összköltsége 2 milliárd 400 millió forint. Ehhez több mint 240 milliót az önkormányzat biztosít. Ennek a pályázatnak a támogatási szerződését írták alá szerdán.

Korábban ugyancsak uniós pályázatot nyert az intézmény a sürgősségi osztály fejlesztésére. 600 millió forintból, egy új emelet ráhúzásával, 1.480 négyzetméterrel bővül a meglévő sürgősségi és kiegészül gyermek osztállyal, valamint helikopter-leszállópályával. Ehhez a projekthez kapcsolódik még az eszközpark egymilliárdos fejlesztése.

Az építések várhatóan jövő februárban indulnak, és 2012 első negyedévében fejeződnek be.

Siófok kórháza és rendelőintézete a dél-dunántúli régióban súlyponti intézményként működik, 50 kilométeres körzetben nem található kórház. A fejlesztéssel 120-150 ezer ember egészségügyi ellátásának színvonala nő.

Ezek is érdekelhetik