Friss hírek

2010.09.02. 18:30

Robbanás egy újabb olajfúrótornyon. a Mexikói-öbölben

<p>Robbanás rázott meg csütörtökön egy olajfúró-tornyot a Mexikói-öbölben. Az amerikai parti őrség legfrissebb jelentése szerint 13 munkást a tengerbe vetettek a detonáció lökéshullámai, de valószínűleg csak egyikük sérült meg.</p>

"Mind a tizenhárman megvannak, és mivel mentőmellény volt rajtuk, védve voltak"- mondta a parti őrség törzsőrmestere, John Edwards az MSNBC nevű amerikai csatornának. Elmondása szerint kilenc mentőhelikoptert küldtek a Louisiana szövetségi államban lévő Vermilion-öböltől 150 kilométerre, délre található platformhoz. A helyszín felé tartott a parti őrség négy hajója is.

Edwards úgy tudta egyelőre, hogy csak egy munkás sérült meg, de azt nem, hogy milyen állapotban van. Mint közölte, a tornyon, amely a Mariner Energy nevű cégé, tűz ütött ki, amit még nem tudtak eloltani."Jelenleg a mentésre koncentrálunk, aztán térünk át a történtek vizsgálatára"- mondta Edwards.

Az újabb detonáció a Mexikói-öbölben több mint négy hónappal azután történt, hogy felrobbant, majd elsüllyedt a BP Deepwater Horizon nevű fúrótornya, 80 kilométerre Louisiana partjaitól. A szerencsétlenség 11 munkás halálát, és az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb környezeti katasztrófáját okozta, miután a sérült torony 1500 méteres mélységbe merült le, és hónapokon keresztül ömlött belőle az olaj.

Ezek is érdekelhetik