Friss hírek

2010.09.02. 16:55

Megújult Kispest legnagyobb tere

<p>Átadták a megújult kispesti Kós Károly teret csütörtökön. A XIX. kerületi önkormányzat uniós forrásból felújította a legnagyobb közparkot a városrészben, valamint több környező épületet és a Gutenberg téri piacot. A beruházás több mint 700 millió forintba került.</p>

A Wekerletelep főterének rekonstrukcióját február elején kezdték. Azóta megújult a teret körülvevő járda és a kerítés, a parkban és a téren kandelábereket helyeztek ki, a Wekerle-szobor környékén pedig kis teret alakítottak ki szökőkúttal. Emellett kicserélték a parkbútorokat, valamint térfigyelő kamerákat szereltek fel. Korszerűsítették a kisgyerekek játszóterét is, ami mellett műanyag borítású focipályát alakítottak ki. A közterületen illemhely is helyet kapott.

A tér szemközti oldalán egy új játszóteret és műfüves focipályát alakítottak ki a nagyobb gyermekek számára. Megújult a tér teljes zöldfelülete, a Zenepavilont Kós Károly elképzelései szerint valósították meg, és több elem díszkivilágítást kapott.

Az önkormányzat partnereivel több mint 700 millió forint uniós támogatást nyert a beruházásra. A tér felújítása mellett kicserélték a Gutenberg téri piac pavilonjait, elkészült a Wekerlei Gyermekház, valamint a Munkás Szent József templom homlokzatának felújítása is.

Ezek is érdekelhetik