Friss hírek

2010.09.17. 10:34

Historikus hangszerek is lesznek a Hangfoglaláson

<p>Egy hangszermúzeumi tárlat is nyílik az október 1-től 3-ig tartó Hangfoglaláson a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A több mint ötszáz négyzetméteres kiállításon historikus hangszereket, több évtizedes orsós magnót, hatalmas diszkógömböt és egy felbecsülhetetlen értékű gitárt is megmutatnak. A Hangfoglalás nyolcezer négyzetméteren vonultat fel több tízezer kipróbálható hangszert, és kétszáz zenei eseményt. Minden program ingyenes- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.</p>

A hangszermúzeum kronológiai sorrendben mutatja be a hangszerek készítését, fejlődését, és az elmúlt évtizedek zenéhez köthető újításait, vívmányait. A hangszerész műhelyben a fa megmunkálását mutatják be, majd következnek a népi, illetve historikus hangszerek. A Vintage Gitárshow standján a négy- és hathúros hangszerek legkülönlegesebb darabjai láthatóak, így egy felbecsülhetetlen értékű, 1962-es Fender Stratocaster gitár. A tárlatnak része több régi erősítő, orsós magnó, kétkazettás deck és diszkógömb is. A többnyire magángyűjtőktől beszerzett tárgyak bő ötszáz négyzetméteren láthatóak.

Az október 1-től 3-ig tartó Hangfoglalás látogatói több tízezer hangszert, köztük pengetőst, fúvóst, billentyűst és ütőst próbálhatnak ki idén is. A Hangszeresek Országos Szövetsége által szervezett rendezvényen bemutatkozik a világ legmodernebb hang-, fény-, színpad-, és stúdiótechnikája is. A hangszermúzeum mellett idén a Sceni-Tech Színháztechnikai Kiállítás is újdonság. Itt a színházdíszleteket, azok mozgatását mutatják be, lesznek függönyök, székek, lámpák, és minden, ami a színház világához tartozik. Közben zenei konferenciákat, szakmai beszélgetéseket, fórumokat is tartanak a szervezők.

Ahogy 2009-ben, most is kizárólag az A csarnokban lesznek a hangszercsodák, a koncertek a C csarnokban felállított négy színpadon követik egymást. Összesen kétszáz zenei program várható, köztük dedikálások, közönségtalálkozók, élő fellépések. Koncertezik többek közt a Back II Black, a Zorall, a Kerekes Band, a Kiss Forever Band, Mujahid Zoltán, Dopeman, a Belmondo és a Neck Sprain. A három nap alatt az összes program ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik